Oriental Dance Show Ústí - ústecký deník, teplický deník

26.01.2013 19:00

 

Irena Čepická.

19.1.2013 19:47

Ústí nad Labem - V sobotu 26. ledna může do Domu dětí a mládeže přijít každý, koho pohyb zajímá.

Celodenní program pro všechny milovnice orientálních tanců chystá ústecký Dům dětí a mládeže (DDM) na sobotu 26. ledna. Přihlásit se do něj mohou ženy a dívky již nyní, aby nepropásly svou šanci.

„Během dne se u nás v DDM odehrají hned tři taneční semináře s předními tanečnicemi ze severu Čech. Večer pak vyvrcholí taneční show," uvedla pro Ústecký deník Jaroslava Bílská, vedoucí oddělení estetiky a Aerobic clubu DDM Ústí.

Akce je určena všem zájemkyní o orientální tanec, jedná se o sérii tanečních seminářů pod vedením různých lektorek. Jde o možnost naučit se základy tance a pochopit rozdílnost různých stylů. Večer akce vyvrcholí večerní taneční show, kde se představí lektorky se svými tanečními skupinami + taneční hosté ze severu Čech.

První „Seznamovací seminář" je pro tanečnice, které se chtějí seznámit s různými styly tance, mj. RAKS SHARKI, TRIBAL FUSION, IMPROVIZATION TRIBAL STYL či BOLLYWOOD STYLE. „Každý styl je naprosto jiný a každému vyhovuje něco jiného. Po absolvování semináře bude tanečnice vědět, kterému ze stylu by se ráda nadále věnovala," prozradila Bílská. Ostatní semináře jsou určeny mírně pokročilým tanečnicím, zájemkyním o TRIBAL FUSION a IMPROVIZATION TRIBAL STYLE.

Přihlašovat se lze u organizátorky Jaroslavy Bílské e-mailem, či telefonicky, případně osobně na recepci v DDM, kde je provoz denně do 21.00 hodin. „Kapacita divadelního sálu na večerní show je 120 míst. Kapacita kurzů je cca 25 tanečnic," prozradila pořadatelka seminářů.

Ústecký Dům dětí a mládeže tyto kurzy pořádá každý rok. Věnuje se různým stylům a různým pokročilostem.

„Naší novinkou je ovšem výše zmíněný „seznamovací seminář". Lektorky jsou profesionálky, které se vzdělávají u tanečnic světového významu a lektorují po celé ČR a jsou zvány se svými tanečními skupinami na mezinárodní taneční festivaly po celé Evropě," informovala Ústecký deník Jaroslava Bílská.

Některé lektorky se na akci pravidelně vracejí. Prvně budou semináře hostit lektorku Líbu Rážovou. U ní se zájemkyně lépe mohou naučit oblíbenému stylu Bollywood.

Autor: Radek Strnad

Galerie článku